15 Συμβουλές Που Επιβάλλεται Να Γνωρίζει Κάθε Καλλιτέχνης Τατουάζ Για Την Τέλεια Φωτογραφία

Βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα των φωτογραφιών της δουλειάς σας και κερδίστε άμεσα περισσότερους πελάτες.

Πόσο σημαντική είναι η καλή φωτογραφία για έναν καλλιτέχνη τατουάζ; Τι γνώσεις και εξοπλισμός χρειάζονται; Πώς μπορείτε να την πετυχαίνετε κάθε φορά;

Για να σας βοηθήσουμε με αυτή τη διαδικασία, σας παρέχουμε έναν αναλυτικό οδηγό με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, για να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες της δουλειάς σας, ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίες φωτογράφοι. 

SHARE THIS

Πίνακας Περιεχομένων

Σίγουρα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να φωτογραφίσει κάποιος ένα τατουάζ τη στιγμή που δημιουργήθηκε. Το δέρμα είναι ακόμα πρησμένο, ερεθισμένο κι έχει μια κόκκινη αστραφτερή όψη. 

Γνωρίζετε επίσης, ότι σαν επαγγελματίες καλλιτέχνες δεν αρκεί απλά να είστε καλοί στη δουλειά σας. Μπορεί να κάνετε τα καλύτερα τατουάζ, αλλά να μην έχετε αρκετούς πελάτες, επειδή δεν ξέρετε πώς να αναδείξετε τη δουλειά σας. Πρέπει να την προβάλλετε στο κατάλληλο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα “πλούσιο” portfolio είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο που διαθέτετε για να παρουσιάσετε τα σχέδιά σας. Είτε μέσα από τα social media είτε μέσα από την ιστοσελίδα σας, αποτελεί αναμφισβήτητα την καλύτερη απόδειξη της δουλειάς σας.

Και την καλύτερη πηγή για την προσέλκυση νέων πελατών.

Η λήψη μιας επαγγελματικής φωτογραφίας τατουάζ είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, προκειμένου να αναδείξετε το στυλ σας, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών και να ξεχωρίσετε σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κλάδο.

Τι κάνει λοιπόν μια φωτογραφία τατουάζ να ξεχωρίσει; Και πώς μπορείτε να την πετύχετε;

Ας ξεκινήσουμε με μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους περισσότερους καλλιτέχνες.

1. Μπορώ να τραβήξω επαγγελματικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το κινητό μου;

Τα περισσότερα smartphones σήμερα διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες υψηλής απόδοσης. Τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων  έχουν περισσότερα megapixel και καλύτερους αισθητήρες εικόνας από ποτέ.

Εξοικειωθείτε με τις δυνατότητες του κινητού σας τηλεφώνου. Μάθετε όλες τις λειτουργίες της κάμερας και επιλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Έτσι θα μπορείτε να εστιάζετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τατουάζ, να βρείτε τις οπτικές γωνίες που θα αναδείξουν το συγκεκριμένο σημείο και θα δημιουργήσουν μια όμορφη συμμετρία.

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κι έναν μικρό τρίποδα, προκειμένου να πετύχετε τη σταθερότητα στην απεικόνιση του τατουάζ. 

Με τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, αλλά και αρκετή εξάσκηση ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο δεν θα σας απογοητεύσει με τα αποτελέσματά του.

Σε περίπτωση βέβαια, που είστε λάτρης της τελειότητας, μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή αποτελεί την καλύτερη επένδυση, χωρίς κανένα δισταγμό για το ενδεχομένως, υψηλό κόστος. Η ποιότητα της φωτογραφίας είναι σαφώς ανώτερη και υψηλότερη σε σχέση με αυτή του smartphone.

2. Ο κατάλληλος τύπος φωτογραφικής μηχανής για φωτογράφιση τατουάζ.

Η καλύτερη επιλογή είναι μια κάμερα που λειτουργεί καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα περισσότερα στούντιο τατουάζ είναι λίγο σκοτεινά. Και παρόλο που μπορείτε να εργαστείτε καλά σε ένα τέτοιο μέρος, οι φωτογραφικές μηχανές χρειάζονται περισσότερο φωτισμό για να τραβήξουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Γι΄αυτό προτείνουμε κάμερες με αισθητήρα μεγέθους APS-C ή full frame.  Αυτές μπορούν να τραβήξουν αρκετή ποσότητα φωτός για φωτογράφιση σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κάμερες με full-frame αισθητήρες είναι πιο ακριβές, αλλά είναι καλύτερες για συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αν έχετε περιορισμένο budget, τότε μια DSLR φωτογραφική μηχανή με APS-C αισθητήρα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες επιλογές στο εμπόριο, οι οποίες σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν.

3. Οι καλύτεροι φωτογραφικοί φακοί για απεικόνιση τατουάζ.

Για φωτογραφίες τατουάζ, ο κατάλληλος φακός είναι αρκετά ξεκάθαρη επιλογή.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας 50mm prime lens (φακός 50 χιλιοστών μίας εστιακής απόστασης). Αυτοί οι φακοί συνήθως, λέγονται macro, επειδή μπορούν να τραβήξουν κοντινές λήψεις με το θέμα σας πραγματικά να ξεχωρίζει.

Οι συγκεκριμένοι φακοί είναι αρκετά γρήγοροι, πράγμα που είναι σημαντικό για τις καλές φωτογραφίες μέσα σε ένα στούντιο τατουάζ χωρίς καλό φωτισμό. Επίσης, παράγουν ευκρινή εστίαση, κάνοντας τα τατουάζ να ξεχωρίζουν.

Ένας φακός 50mm f/1,8 οποιασδήποτε μάρκας φακών είναι μια καλή, οικονομική αρχή και μια εύκολη λύση, όσον αφορά τη χρήση.

Ας συνεχίσουμε με κάποιες πιο τεχνικές συμβουλές ως προς τη διαδικασία της φωτογράφισης.

4. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις της κάμερας ή του κινητού σας.

Τόσο η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου, όσο και ο φακός μιας φωτογραφικής μηχανής διαθέτουν πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις που στην αρχή μπορεί να σας μπερδέψουν.

Ας δούμε μερικά από τα πιο βασικά σημεία για τη ρύθμιση της συσκευής σας, για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Σύμφωνα με έρευνα του Inkably, το 65% των ατόμων που έχουν αποφασίσει να κάνουν τατουάζ, θα κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο με σκοπό να βρουν τον καλλιτέχνη που τους ταιριάζει.

Αν λάβουμε υπόψιν την πληθώρα των εικόνων τατουάζ που βρίσκουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις μηχανές αναζήτησης ή σε εξειδικευμένους ιστότοπους, καταλαβαίνετε την αναγκαιότητα μιας καλής φωτογραφίας για να κερδίσετε το ενδιαφέρον τους.

5. Καθαρίστε το τατουάζ για να αφαιρέσετε ή να μειώσετε το πρήξιμο και τον ερεθισμό του δέρματος.

Καθαρίστε το τατουάζ πριν το φωτογραφίσετε, ώστε να έχετε ένα όμορφο, καθαρό, “ζωντανό” τατουάζ χωρίς γυαλάδα, αλλά με την πραγματική του ομορφιά.

Ο καθαρισμός και η περιποίηση του νωπού τατουάζ  το απαλλάσσει από το πρήξιμο και την ερυθρότητα. 

6. Ο κατάλληλος φωτισμός για φωτογράφιση τατουάζ.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να φωτίσετε το τατουάζ είναι εξαιρετικά σημαντικός. 

Το δέρμα είναι στην πραγματικότητα μια επιφάνεια που προκαλεί αντανάκλαση, πράγμα που σημαίνει ότι το έντονο και άμεσο φως μπορεί να κρύψει μέρος του ίδιου του σχεδίου.

Χρειάζεστε απαλό, φιλτραρισμένο φως για να τονίσετε την τέχνη σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ιδανικό για κάθε φωτογραφία τατουάζ είναι να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε μια ξεχωριστή γωνιά στο στούντιο που εργάζεστε. Η χρήση του ίδιου χώρου θα δημιουργήσει φωτογραφίες με συνέπεια και συνέχεια. 

7. Διαμορφώστε ειδικό χώρο φωτογράφισης στο στούντιό σας.

Οι περισσότερες φωτογραφίες τατουάζ γίνονται σε εσωτερικό χώρο. Γι’ αυτό, θα ήταν καλό να επενδύστε σε εξωτερικές πηγές φωτός, όπως ένα φλας, ή μια συνεχή πηγή φωτός για να έχετε υψηλής ποιότητας φωτισμό κάθε στιγμή.

Ένας απλός φωτισμός LED αποτελεί την καλύτερη λύση για τη φωτογράφιση μετά το τέλος της δημιουργίας τατουάζ, καθώς θα αναδείξει τις λεπτές γραμμές και τις λεπτομέρειές του.

Συνδυάστε τον με ειδικές  ομπρέλες-ανακλαστήρες και ένα ειδικό φωτογραφικό πανί για επαγγελματικές λήψεις.

Ο βασικός εξοπλισμός φωτισμού κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. 

Να θυμάστε: Η καλή πηγή φωτός αποτελεί το μυστικό για μια τέλεια φωτογραφία.

8. Πώς θα αποφύγετε την αντανάκλαση στις φωτογραφίες σας;

Το φως υπό τη λάθος γωνία δημιουργεί αντανακλάσεις στην επιφάνεια του τατουάζ, λόγω της λιπαρής ή ερεθισμένης επιδερμίδας. Ειδικά μετά από το σχεδιασμό ενός τατουάζ, το δέρμα των πελατών είναι ελαφρώς κόκκινο και πρησμένο, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα που γυαλίζει. Είναι άλλωστε, ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφεύγουμε το φλας. 

Αν παρόλα αυτά επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φλας, τότε αποφύγετε να το στρέψετε κατευθείαν επάνω στο τατουάζ. Η αντανάκλαση θα αλλοιώσει την πραγματική εικόνα του σχεδίου και θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα μη αντιπροσωπευτικό της δουλειάς σας.

Φυσικά, θα θέλατε να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Μια εναλλακτική λύση είναι να στρέψετε το φλας προς το ταβάνι ή τον τοίχο. Το φως θα κάνει αντανάκλαση και θα επιστρέψει στο τατουάζ πιο διάχυτο.

Είναι κι αυτό ένα από τα μυστικά της καλής φωτογράφισης. Μην χρησιμοποιείτε “σκληρό” φως απευθείας στο τατουάζ. Αφήστε το να διαχυθεί στο χώρο. Το απαλό και ισορροπημένο φως δημιουργεί επαγγελματικό αποτέλεσμα και αναδεικνύει τη δουλειά σας.

Κάντε πολλές λήψεις από διαφορετικές γωνίες, μέχρι να σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

9. Προτιμήστε κοντινές λήψεις.

Αυτό ίσως σας φαίνεται προφανές, αλλά έχω δει αρκετούς να στέκονται αρκετά μακριά από το τατουάζ.

Μερικές φορές οι λεπτομέρειες ενός σχεδίου είναι πραγματικά περίπλοκες, όμορφες, και είναι αδύνατο να αποτυπώσετε αυτή την πολυπλοκότητα αν δεν πλησιάσετε αρκετά για να τις αναδείξετε. Όσο πλησιάζετε το θέμα σας, βεβαιωθείτε ότι το τατουάζ φαίνεται φυσικό. 

Αυτό σημαίνει ότι το άτομο το οποίο έχει το τατουάζ, πρέπει να χαλαρώσει και να το στρέψει παράλληλα με τον φακό σας. Έτσι δεν θα υπάρχει η παραμόρφωση που προκαλείται από τη γωνία της κάμερας ή από τον τρόπο που το άτομο στέκεται ή ποζάρει. 

Προσπαθήστε το τατουάζ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφίας. Μόνο έτσι θα ξεχωρίσει πραγματικά.

Η κοντινή λήψη και η εστίαση στο θέμα κάνουν τη διαφορά. Δεν φαντάζεστε πόσο διαφορετική είναι η  φωτογραφία, όταν πλησιάζετε κοντά το θέμα σας!

Αν διαθέτετε έναν 50mm prime φακό – όπως αναφέραμε παραπάνω – η κοντινή λήψη γίνεται ακόμα πιο εύκολη. 

Ο συγκεκριμένος φακός σας βοηθά να πλησιάσετε και να αποτυπώσετε το θέμα σας με περισσότερη φυσικότητα, απ’ ότι εάν χρησιμοποιούσατε ζουμ.

10. Δοκιμάστε διαφορετικές πόζες.

Ζητήστε από το άτομο στο οποίο σχεδιάσατε το τατουάζ να σταθεί σε διάφορες πόζες. 

Έχει σημασία το σημείο στο οποίο έχει αποτυπωθεί το τατουάζ. Αν για παράδειγμα υπάρχει ένα μεγάλο τατουάζ στην πλάτη, μπορεί να φωτογραφηθεί με σταυρωμένα χέρια ή χαμηλωμένο το κεφάλι, ώστε να τραβά την προσοχή μόνο η πλάτη.

Αν το ίδιο σημείο στην πλάτη φωτογραφηθεί με σηκωμένα τα χέρια, η στάση των μυών πραγματικά, θα αλλάξει τον τρόπο που φαίνεται το τατουάζ. 

Το τατουάζ στη πλάτη είναι γενικά πιο απλό στη φωτογραφία σε σχέση με τα αντίστοιχα στα άκρα, καθώς η πλάτη ενός ατόμου είναι σχεδόν ένας επίπεδος καμβάς, ενώ το χέρι ή το πόδι είναι σχεδόν κύλινδρος. 

Για να φωτογραφίσετε ένα τατουάζ το οποίο καλύπτει έναν ολόκληρο βραχίονα, μπορεί να χρειαστεί να το φωτογραφίσετε τμηματικά και να δημιουργήσετε έπειτα, μια συνολική εικόνα. 

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά τατουάζ στο ίδιο σώμα, υπάρχει τρόπος να τα φωτογραφίσετε μαζί. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία με σταυρωμένα χέρια απαθανατίζει ταυτόχρονα δύο έργα.

11. Επιλέξτε το ιδανικό φόντο για να αναδείξετε το σχέδιό σας.

Στη φωτογράφιση τατουάζ το απλό φόντο δεν απογοητεύει ποτέ. Όσο πιο απλό είναι, τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε είτε:

Το λευκό και μαύρο χρώμα βοηθάνε να εστιάσει το μάτι περισσότερο στο ίδιο το τατουάζ, είτε πρόκειται για κοντινό πλάνο είτε όχι. 

Τα λεπτομερή φόντο, όσο ωραία κι αν είναι, ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή από το σχέδιο αντί να αυξήσουν το ενδιαφέρον για τη συνολική λήψη. 

12. Επικεντρωθείτε στη γενικότερη εικόνα, όχι μόνο στο τατουάζ.

Φωτογραφίστε το τατουάζ και αναδείξτε το σχέδιο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και όχι μόνο του. 

Οι πελάτες θέλουν να δουν μια σφαιρική εικόνα του τατουάζ και πόσο όμορφα πλαισιώνει το σώμα. Το μελάνι και το σώμα γίνονται ένα, και αυτό πρέπει να προβάλλετε.

Βλέποντας με αυτό τον τρόπο το τατουάζ και πώς αυτό ταιριάζει στο σώμα ενός ατόμου, οι πιθανοί πελάτες σας αυτόματα θα μπορούν να το κάνουν εικόνα και στο δικό τους σώμα. 

Αν για παράδειγμα, το τατουάζ βρίσκεται στον ώμο, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε αρκετή εικόνα από τον ώμο, ώστε αυτός που βλέπει το τατουάζ να μπορεί να αναγνωρίσει το σημείο στο οποίο έχει γίνει. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε περίπτωση που θέλετε να συμπεριλάβετε μόνο τη λεπτομέρεια από ένα μικρό μέρος του τατουάζ.

Κάντε πολλές λήψεις, κοντινές και ευρύτερες. Επιλέξτε να προβάλλετε το τατουάζ σε μορφή ενός σύντομου βίντεο. Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα κολάζ φωτογραφιών. 

Μέχρι στιγμής έχουμε καλύψει το τεχνικό μέρος και τις οδηγίες για το πώς να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες της δουλειάς σας.

Ας προχωρήσουμε σε κάποιες γενικότερες συμβουλές, για να επωφεληθείτε ακόμα περισσότερο από τις φωτογραφίες σας.

13. Ενισχύστε το όνομα και τη φήμη σας μέσα από τις φωτογραφίες σας.

Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν και αναδεικνύουν κάθε επαγγελματία – ειδικά έναν καλλιτέχνη τατουάζ – είναι το brand του. 

Για να δημιουργήσετε ένα brand το οποίο λειτουργεί προς όφελός σας, δεν αρκεί μόνο ένα λογότυπο ή τα χρώματα που σας χαρακτηρίζουν. 

Πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα οπτικά στοιχεία και ερεθίσματα. Αυτά είναι που θα τραβήξουν την προσοχή ενός υποψήφιου πελάτη, θα τον εμπνεύσουν και θα τον συνδέσουν με τη δουλειά σας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πολλά για το προσωπικό στυλ και την άποψη του κάθε καλλιτέχνη, αλλά και για την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Ολοκληρώνουν το brand σας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο brand μέσα από τις φωτογραφίες σας, τότε: 

Μερικά παραδείγματα:

Images via Tattooswizard’s Runaway Tattoo Collection

Images via Tattooswizard’s Ms. Nika Tattoo Collection

Images via Tattooswizard’s Allantattooer Tattoo Collection

14. Αποφύγετε υπερβολές στην επεξεργασία της φωτογραφίας σας.

Η επεξεργασία μιας φωτογραφίας αποτελεί μια αρκετά δελεαστική επιλογή για τη βελτίωσή της και την απόκρυψη ατελειών. Θέλει όμως προσοχή. 

Η τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες στην επεξεργασία της φωτογραφίας. Τα λογισμικά που υπάρχουν για το συγκεκριμένο σκοπό (όπως το Photoshop) είναι δεκάδες. Η χρήση τους όμως, καλό είναι να γίνεται με σύνεση. Αν το παρακάνετε, μπορεί να επιφέρετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένατε.

Αντί να επεξεργάζεστε τη φωτογραφία, φροντίστε το φωτισμό σας. Το σωστό φως μπορεί να «κρύψει» κάποιες ατέλειες γύρω από την περιοχή του τατουάζ, όπως σπυράκια ή ερεθισμένο δέρμα. 

Αποφύγετε τον πειρασμό της ψηφιακής επεξεργασίας. Προτιμήστε κάποιες διορθώσεις όπως στον τόνο, ή στον κορεσμό, ώστε να γίνουν πιο έντονες οι γραμμές. Με κάθε τρόπο όμως, μείνετε πιστοί στο πρωτότυπο. 

15. Πώς θα προβάλλετε τις φωτογραφίες σας;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει η πιο ισχυρή και προσβάσιμη πλατφόρμα μάρκετινγκ για τους καλλιτέχνες τατουάζ. Με παγκόσμια απήχηση, σας επιτρέπουν να μοιράζεστε τη δουλειά σας, να καθιερώνετε την επωνυμία σας και να δημιουργείτε ακολούθους προς την επιχείρησή σας. 

Το Instagram αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβολής εικόνων τατουάζ. Μπορείτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και του τελικού αποτελέσματος. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας έχουν καθαρό φόντο ή απαλή εστίαση, έντονο φωτισμό και ευκρίνεια.

Εκμεταλλευτείτε επιπλέον κανάλια προβολής της επιχείρησής σας, όπως το Pinterest ή την προσωπική σας ιστοσελίδα.

Αυτά, παρότι μπορεί να προσφέρουν λιγότερη προβολή, συνήθως έχουν χαμηλότερο ανταγωνισμό και πολλές φορές πιο στοχευμένα βλέμματα.

Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε όσα περισσότερα από αυτά μπορείτε για τα μέγιστα αποτελέσματα. Κάντε αυτό που δεν κάνει ο ανταγωνισμός σας, για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτόν.

Συμπέρασμα

Επενδύστε χρόνο για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας.

Επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό, το φόντο, κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά κυρίως, κάντε πολλή εξάσκηση. 

Η προβολή φωτογραφιών τατουάζ που γίνεται συχνά και με συνέπεια, ενισχύει το προσωπικό σας portfolio και την εικόνα σας.

Η συνεχόμενη παρουσία σας στο διαδίκτυο με φωτογραφίες ενισχύει την οπτική πτυχή του brand σας, βοηθά να ξεχωρίσετε και να σας αναγνωρίζουν αμέσως. Όσο πιο συχνές, φροντισμένες και όμορφες είναι οι φωτογραφίες που παρουσιάζετε, τόσο πιο εύκολα θα αλληλεπιδράσουν οι πελάτες μαζί σας, θα προτιμήσουν τη δουλειά σας και θα γίνουν πιστοί θαυμαστές σας.

Μην περιορίζετε την προβολή της επιχείρησής σας μόνο στα social media. 

Εκμεταλλευτείτε τον κόσμο που ήδη ψάχνει για τις υπηρεσίες σας σε άλλα μέσα, και αναπτύξτε την παρουσία σας σε αυτά.

Η πρόθεση αγοράς είναι συνήθως μεγαλύτερη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ανταγωνισμός είναι αισθητά μικρότερος και η ανταμοιβή των προσπαθειών σας μπορεί να σας εκπλήξει.

SHARE

View Tattoo Portfolio Website

Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο έργο μας, για την κατασκευή ιστοσελίδας ενός στούντιο τατουάζ στην Αθήνα.

Εσείς περιορίζετε την προβολή της επιχείρησής σας μόνο στα social media;

Αν απαντήσατε θετικά, τότε χάνετε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ψάχνουν για τις υπηρεσίες σας στις μηχανές αναζήτησης.

Αναζητήσεις που ενδεχομένως να εκμεταλλεύονται οι ανταγωνιστές σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.